Bu tarifin görüntüsü ve yemesi çok keyifli.Misafir ikramlarınızda çok hoş bir lezzet olacaktır
Malzemeler :
- 4 su bardağı süt
- 1 paket margarin
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağına +2 yemek kaşığı un
- Ceviz,tarçın
- Çikolata damlaları
- Hindistan cevizi,kakao,fıstık tozu vb.
Hazırlanışı :
- Önce unla yağı kavurun (un kokusu gidene kadar). Şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.Sütü azar azar ekleyip çırparak pişirin.
- Oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin.Hemen vanikyayı ekleyip 10 dk çırpın
- Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
- Soğuyunca herbirinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın,içine ceviz+tarçın karışımından koyun suyla elinizi ıslatın yuvarlayın.
- Dilerseniz içine çikolata parçaları veya rendelenmiş ve pişirilmilş elma+tarçın gibi malzemelerde ekleyebilirsiniz.
- Lokumları hindistan cevizi,fıstık tozu,kakaoya bulayın kürdan batırıp servise kadar buzdolabında saklayın.
Not: Muhallebi toparlanıp yuvarlanmazsa bisküvi ufalayıp kıvam kazandırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder