Add to The Free Dictionary

son yazılarım

BÜYÜLÜFENER Headline Animator

5 Mayıs 2008 Pazartesi

Sultan Lokumu



Bu tarifin görüntüsü ve yemesi çok keyifli.Misafir ikramlarınızda çok hoş bir lezzet olacaktır


Malzemeler :

  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket margarin
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağına +2 yemek kaşığı un
  • Ceviz,tarçın
  • Çikolata damlaları
  • Hindistan cevizi,kakao,fıstık tozu vb.

Hazırlanışı :


  1. Önce unla yağı kavurun (un kokusu gidene kadar). Şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.Sütü azar azar ekleyip çırparak pişirin.
  2. Oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelip pişince ocaktan indirin.Hemen vanikyayı ekleyip 10 dk çırpın
  3. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
  4. Soğuyunca herbirinden ceviz büyüklüğünde parçalar alın,içine ceviz+tarçın karışımından koyun suyla elinizi ıslatın yuvarlayın.
  5. Dilerseniz içine çikolata parçaları veya rendelenmiş ve pişirilmilş elma+tarçın gibi malzemelerde ekleyebilirsiniz.
  6. Lokumları hindistan cevizi,fıstık tozu,kakaoya bulayın kürdan batırıp servise kadar buzdolabında saklayın.


Not: Muhallebi toparlanıp yuvarlanmazsa bisküvi ufalayıp kıvam kazandırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Subscribe in a reader

Add to Google Reader or Homepage

Subscribe in NewsGator Online