Malzemeler :
- 4 su bardağı un
- 250 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- Oda sıcaklığında iyice yumuşamış marganine yumurta sarılarını ekleyin.Kabartma tozu,vanilya ve pudra şekerini ilave edip yoğurmaya başlayın.Azar azar un ilave edip iyice yoğurun.Kulak memesinden daha sert ve ele yapışmayan bir hamur olsun
- Hamuru 3 eşit parçaya bölerek 1 parçasına kakaoyu ekleyin ve yoğurun.
3. Beyaz hamurdan birisi tezgahın üstünde merdaneyle yarım santim açın.Üstüne kakaolu hamur onun üstüne diğer beyaz hamuru koyarak 3 katlı hamur elde edin.Kalıplar yardımıyla veya çaybardağı ile şekilleri kesin (ben hamurlardan kalıpları ayrı ayrı çıkarttım tavsiye etmem çünkü çok uğraştırıyor ama sizin öyle kolayınıza gelirse ayrı ayrı da yapabilirsiniz)
4. Önceden ısıtılmış 175 derece de 20 dakika pişirin ve soğuyunca sevis yapın
Kurabiyelerin yapımında oğlumun yardımları çok oldu.Onun elleri değdiği için tadına doyum olmayan çokoprenslerimiz oldu.
NOT: Dilerseniz hamuru iki parçaya ayırıp birine kakao karıştırdıktan sonra ikisinide merdane yardımıyla açın ve üstüste koyduktan sonra kakaolu kısım içerde kalacak şekilde sarın ve uçlarında ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avcunuzda yuvarlayın.
1 yorum:
ellerine,emeğine sağlık nefis görünüyor.
Sevgilerimle........
Yorum Gönder