Malzemeler:
İç Malzemeler:
- küçük bir parça kakaolu kek(hazır olabilir)
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç kuru üzüm
- 1 avuç dövülmüş ceviz
- su
Hazırlanışı:
- mayayı ılık suda eritin
- unu bir kaba alın,yağı minik parçalar halinde üzerine atıp elinizle ufalayın.
- toz şekeri ilave edin
- unun ortasını havuz gibi açarak mayayı ekleyin.Hamurun iyice özleşmesini sağlayın.Üzerine temiz bir bez örtüp dinlendirin
- keki elinizle ufalayın.Su hariç iç için gerekli bütün malzemeyi katarak karıştırın.Azar azar su ekleyerek birbirine yapışan bir karışım elde edin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.Merdane ile açın,ortasına içten koyup ay çöreği şeklini verin.
- tepsiyi yağlayıp çörekleri dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana dek pişirin.
2 yorum:
ellerine sağlık canım nefisssss görünüyor...
Teşekkür ederim canım...Ayçöreğinin bende ayrı bir yeri vardır hamur işlerinden.Yapıp yerseniz de sizlere afiyet olsun...
Yorum Gönder