Add to The Free Dictionary

son yazılarım

BÜYÜLÜFENER Headline Animator

8 Mayıs 2008 Perşembe

Ay Çöreği


Malzemeler:

  • 500 gr un
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 2 yumurta
  • 25 gr yaşmaya
  • 100 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • üzeri için yumurta sarısı

  • İç Malzemeler:

    • küçük bir parça kakaolu kek(hazır olabilir)
    • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 avuç kuru üzüm
    • 1 avuç dövülmüş ceviz
    • su

    Hazırlanışı:

    1. mayayı ılık suda eritin
    2. unu bir kaba alın,yağı minik parçalar halinde üzerine atıp elinizle ufalayın.
    3. toz şekeri ilave edin
    4. unun ortasını havuz gibi açarak mayayı ekleyin.Hamurun iyice özleşmesini sağlayın.Üzerine temiz bir bez örtüp dinlendirin
    5. keki elinizle ufalayın.Su hariç iç için gerekli bütün malzemeyi katarak karıştırın.Azar azar su ekleyerek birbirine yapışan bir karışım elde edin.
    6. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.Merdane ile açın,ortasına içten koyup ay çöreği şeklini verin.
    7. tepsiyi yağlayıp çörekleri dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
    8. önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana dek pişirin.

    2 yorum:

    Özlem Avcı-mutfaktayimm dedi ki...

    ellerine sağlık canım nefisssss görünüyor...

    Tupperware dedi ki...

    Teşekkür ederim canım...Ayçöreğinin bende ayrı bir yeri vardır hamur işlerinden.Yapıp yerseniz de sizlere afiyet olsun...

    Subscribe in a reader

    Add to Google Reader or Homepage

    Subscribe in NewsGator Online