Add to The Free Dictionary

son yazılarım

BÜYÜLÜFENER Headline Animator

8 Mayıs 2008 Perşembe

Paskalya



Malzemeler :
  • 1 pakmaya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 sana yağı (erit)
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yumurta (birinin sarısı hamurun üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su


Hazırlanışı :

  1. Mayayı 1 çay bardağı ılık süt ile eritin.
  2. 5 bardak unu eleyip bir kaba koyun ve ortasını açın.Yağ hariç bütün malzemeyi unun ortasına koyun.Malzemenin üzerini un ile kapatıp 2-3 dakika bekletin.
  3. Daha sonra ılık yağı üzerine döküp yoğurun.(Kulak memesinden yumuşak olacak )
  4. Bütün yoğurmalı hamur işlerinde ne kadar çok yoğurursan o kadar güzel olur. Yoğurma işleminden sonra mayalanmaya bırakın.İyice kabarana kadar bekleyin.En az yarım saat.
  5. Sonra istediğiniz şekli verin ve tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 15 dakika bekletip kabarınca önceden ısıtılmış fırında pişirin.


NOT :
Tarife tamamen sadık kalırsanız paskalyanız çok güzel kabaracak ve yumuşacık olcaktır.
Ben bazen yuvarlak şekil veriyorum arasını yarım kesip içine yumuşak peynir ve maydonozu karıştırıp koyuyorum.Pastanelerde satılan kanepeler gibi.Bazen de çay tabağı büyüklüğünde açıp üzerine pizza malzemeleri koyuyorum ve misafirler için küçük pizzacıklarım oluyor.(üzeri içn yufka pizza tarifimdeki malzemeleri uygulayabilirsiniz)


Hiç yorum yok:

Subscribe in a reader

Add to Google Reader or Homepage

Subscribe in NewsGator Online